Het afgelopen weekend begon met het gezellige Preuvenement in samenwerking met HoricaSamenwerkingPrinsenbeek. Heerlijke hapjes, ijsjes en drankjes met gezellige achtergrondmuziek verzorgt door Newsinternetradio.nl.

Later op de avond maakte Lynsey Carli en haar band er een feestje van. Het was gezellig druk. Het enthousiaste publiek heeft ook dit jaar fanatiek meegedaan met de loterij. Bijna alle prijzen zijn al opgehaald echter zijn er drie prijzen nog niet opgehaald. Bent u de gelukkige winnaar van een van de volgende drie prijzen, laat het ons weten.

Blauw 943: Bon restaurant De Swaen
Roze 890: Personal Coach
Oranje 894: Taart van Elias

Ook de zondag was weer een succes. De dag werd geopend door drumcorps M.I.P. uit Rijen. Hun fantastische optreden werd beloond met een daverend applaus van het al vroeg aanwezige publiek en de dertig enthousiaste bands die op de zondag op verschillende podia opgetreden hebben. In Hagedonk is door drie bands nog een feestje gevierd. Het gehele weekend stond dit jaar in het thema van een “Frans feestje”. Verschillende bands hebben hun creativiteit gebruikt om invulling te kunnen geven aan het Franse thema. Qua kleding en muziek was het duidelijk dat het totale Franse plaatje compleet was bij de band de Traöters. Zij wonnen dan ook de thema prijs voor meest Franse band. Op muzikaal, sfeer en totaal gebied waren er ook prijzen te winnen. Rodl won de eerste prijs in deze categorieën. Ook vielen De Feestbende, Hè-Hè en de uitslaopers in de prijzen. Voor de leutklasse, waar gespeeld wordt voor de fun en niet voor prijzen zijn twee halve vaten bier uitgereikt. Deze zijn gewonnen door Magrietje & Pretbend Nou Én!?

Er waren naast de bands ook kunstenaars, dansers van de dansschool Jump en turnsters van de turnvereniging de Samensprong aanwezig. Zij toonden allen hun kunsten op de markt. Er waren ook andere verenigingen en bedrijven aanwezig. Denk aan de B.A.K., Speelgoedwinkel van Uum en de Kober. Alle verenigingen en bedrijven hadden een kraam waar zij zichzelf presenteerden. Er waren ook een aantal kramen in de Franse sferen terug te vinden. KBO heeft uiteindelijk de prijs gewonnen voor mooiste Franse kraam. Zij eerde het land door typische Franse materialen in hun kraam.

Op het midden van de markt pronkte twee dagen lang een 4,5 meter hoge Eiffeltoren. Dit weekend zijn er veel enthousiastelingen op de foto gegaan met de Eiffeltoren om zo kans te maken op leuke prijzen van Bar & Kitchen Valdijck. De winnende foto’s zijn ondertussen bekend gemaakt. Franks Besems won met zijn foto en de tweede prijs is naar de foto van Angela de Jong Nijhof en haar collega gegaan.
Wij willen alle sponsors enorm bedanken die dit jaar weer tot een (Frans) feestje gemaakt hebben. Ook alle verenigingen en ondernemers die zich in hebben gezet om er een top weekend van te maken bedankt. Daarnaast ook een dikke dankjewel voor de bands die de sfeer gebracht hebben dit weekend.

Au revoir en tot volgend jaar.

Groetjes namens het Biks Blaos Festijn + Bestuur 2016.